17 juni 2024

De zomer staat voor de deur, maar we hebben een nat voorjaar achter de rug. Alle planten, struiken en bomen zijn als een speer gegroeid, zo ook de ligusters welke afgelopen week weer gesnoeid zijn. Helaas is het zo dat er bij een aantal woningen ook klimplanten zijn die als een raket richting de overstekken aan het groeien zijn gegaan, soms een prachtig gezicht maar niet iets wat wij graag willen.

De planten zoals bijvoorbeeld Hedera en Wilde Wingert hechten zich vast aan gevels en houtwerk en gaan tussen en onder overstekken en muurafdekkers, daar veroorzaakt het veel schade. De muren blijven vochtig en de worteleinden in de uitlopers tasten het voegwerk en de kozijnen aan. Te laat weggehaalde planten laten ook veel aangroeiresten achter welke verstorend werken.

Het bestuur vraagt bewoners daarom met klem de uitgeschoten planten te verwijderen zodat verdere schade voorkomen kan worden, Voorkom erger en haal dit weg of houd het in toom, wij zijn anders genoodzaakt dit weg te laten halen met bijkomende kosten voor bewoners.

Bij voorbaat dank voor uw moeite. Samen houden we Rosehaghe mooi.

Namens het bestuur,
Maarten Nelissen

Banner Image

‘Samen zijn
wij Rosehaghe’

Rosehaghe, een dorp in de stad met een eigen karakter. Met haar 138 eengezinswoningen, 2 bovenwoningen en een verenigingsgebouw is Rosehaghe een van de kleinste, zelfstandige woningbouwverenigingen in Nederland. Een unieke woongemeenschap, bestuurd door de bewoners zelf. Samen zijn wij Rosehaghe.