30 maart 2022
“Ik gooi er een app uit en dan zie ik wel wie er komt. Krijn, Miny is er bijna altijd, Hein, Patricia, Leonie én laatst mijn schoondochter met de kinderen. Die moet je toch een beetje opvoeden. Dat werkt, want mijn kleinzoon zei laatst: papa, plastic, dat moeten we even opruimen. Mooi toch. Als iedereen dat zou doen...” Schoonwandelochtend, Marianne heeft een vast groepje om zich heen verzameld.

 

“Een half uurtje en dan koffie in Het Zaeltje. Fijn als onze wijk er weer opgeruimd uitziet. In de tuinen komen we niet, dat mogen mensen zelf doen. Maar als ik in de heggen iets zie, dan kan ik het niet laten liggen. Ik heb m’n grijper altijd klaarstaan. Hier, bij de voordeur.” Ook schoonwandelen met Marianne en de anderen? “Graag. Je kan het beste lid worden van de Whatsappgroep Rosehaghe Sociaal. Daar plaats ik een oproep.”

Ik zie Rosehaghe als ons dorpje in de stad. Daar moeten we met elkaar zuinig op zijn. Ik heb overal gewoond. Hoofddorp, Bloemendaal, Heemstede en nu alweer 25 jaar in Rosehaghe. Onze achtertuin grenst aan het spoor. Een klein minpuntje, maar zeker geen reden om te verhuizen. Heerlijk, ons huis, de wijk én alles is dichtbij. De stad, winkels én de natuur. Nee, ik ga hier niet meer weg.”

Banner Image

‘Samen zijn
wij Rosehaghe’

Rosehaghe, een dorp in de stad met een eigen karakter. Met haar 138 eengezinswoningen, 2 bovenwoningen en een verenigingsgebouw is Rosehaghe een van de kleinste, zelfstandige woningbouwverenigingen in Nederland. Een unieke woongemeenschap, bestuurd door de bewoners zelf. Samen zijn wij Rosehaghe.