30 december 2022

Wát een bijzondere bijeenkomst was er te beleven in onze monumentale wijk “Rosehaghe” Alle bewoners hadden een vlamschaal op hun heg staan die ze allemaal tegelijkertijd aanstaken om 17.00 uur op Kerstavond. Er ontstond hierdoor een lieflijk lint van licht, warmte en verbinding uitstralend! Wat goed om dit te voelen tijdens de kou en onzekerheid van deze winter.

Wij, de bewoners van Rosehaghe, kwamen samen om kerstliedjes te zingen onder de verlichte kerstboom en onder begeleiding van Fredie Kuiper, de geweldige Haarlemse volkszangeres met haar accordeon en de fantastische violiste Suzanne Groot met haar viool die samen kerst- en eigen liedjes kwamen spelen. Dit alles onder het genot van een glaasje gluhwein en kerststol. Het was een harmonieus samengaan van jong en oud; voor herhaling vatbaar en tevens een ode aan de socialistische architect Han van Lochem die deze wijk honderd jaar geleden ontwierp en in 1921 liet bouwen Dat deze gezamenlijkheid anno 2023 nog bestaat maakt deze woningbouwvereniging exceptioneel! Onze dank aan de groep vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. 

 

 

Banner Image

‘Samen zijn
wij Rosehaghe’

Rosehaghe, een dorp in de stad met een eigen karakter. Met haar 138 eengezinswoningen, 2 bovenwoningen en een verenigingsgebouw is Rosehaghe een van de kleinste, zelfstandige woningbouwverenigingen in Nederland. Een unieke woongemeenschap, bestuurd door de bewoners zelf. Samen zijn wij Rosehaghe.