18 mei 2022
“Een vrouwenkring in het Zaeltje, dat zou ik heel leuk vinden. Lichaamswerk, ademen, mediteren, samenzijn.” Susan woont sinds februari 2022 in Rosehaghe, met haar twee kinderen en een hond. “Een dochter van twaalf, een zoontje van acht en een hond van vier. Hem heb ik nu zo’n drie jaar. Hij komt uit Lesbos, daar is hij zonder moeder naar de stichting gebracht. Een onzeker beest, maar het is wel echt m’n buddy en hij is ontzettend lief met de kinderen.”

 

Susan ziet het goede in de mens én in haar hond. Ze geeft yogales, adem en kundalini-sessies en ze zou graag een Vrouwenkring verzorgen in het Zaeltje. “Yogales geef ik nu zo’n twaalf jaar. Op de Zijlweg, tegenover Jasmijn. Ja, het hoekpandje waarvan iedereen zich afvraagt wat er gebeurt. Die yogalessen geef ik met heel veel passie en plezier. Van fysiek tot meer meditatief. Ook kundalini, daar heb ik vorig jaar een opleiding in gevolgd.”

“De kundalini-energie of levensenergie werkt door in alle delen van het lichaam. Het fysieke, mentale, emotionele en energetische deel. Hoe mooi is het dat je in dit proces laagje voor laagje jezelf tegenkomt. En leert wie je bent, inzichten krijgt over je gedragingen, gedachten en gevoelens.  Ontwikkel innerlijke kalmte en diep weten, voel de liefde en verbondenheid, doordat jouw bewustzijn vergroot en verfijnt.”

“Kundalini doen we met een vaste groep op de Zijlweg en online, via Zoom. Ik ben geen goeroe, maar wil m’n kennis en ervaring graag delen. Dat geldt ook voor The Presence Process, een programma van 10 weken. Ik ben daar begin mei voor de derde keer mee gestart. Je leert meer aanwezig te zijn in je leven en bewuster te reageren op situaties op basis van ademhalingsoefeningen, inzichtelijke tekst en het observeren van je dagelijkse ervaring. De investering is het boek, je inzet en tijd. Je leest elke week een hoofdstuk en mediteert elke dag. Ik heb het als een helende reis ervaren. Een proces waar je doorheen gaat, wat zoveel moois oplevert!”

“The Presence Process plaatst wat ons overkomt in het leven in perspectief en verbindt het zodat we begrijpen hoe alles werkt en hoe het allemaal samenwerkt om ons te helpen, niet om ons pijn te doen. Het heeft mijn kijk op het leven veranderd. Om het voelen van pijn te ervaren en er niet bang voor te zijn, stoppen we met het proberen ons leven te beheersen, en om het 'gelukkig' te maken.”

“In plaats daarvan nemen we het leven zoals het komt en is het een stuk aangenamer. Door dit alles ben ik liefdevoller geworden, is het makkelijker om te delen en te verbinden. En door de pijn te voelen, voel ik ook het plezier meer! Het is zo’n mooi proces en werkt ook dieper als je het samen doet. Samen, dat is ook wat ik voel bij Rosehaghe. Zo blij dat ik bij dit dorpje in de stad mag horen. Ik kom oorspronkelijk uit Brabant, maar voel me hier helemaal thuis.

Banner Image

‘Samen zijn
wij Rosehaghe’

Rosehaghe, een dorp in de stad met een eigen karakter. Met haar 138 eengezinswoningen, 2 bovenwoningen en een verenigingsgebouw is Rosehaghe een van de kleinste, zelfstandige woningbouwverenigingen in Nederland. Een unieke woongemeenschap, bestuurd door de bewoners zelf. Samen zijn wij Rosehaghe.