13 maart 2023

“Nee hoor, de langzaamste bepaalt het tempo.” Aldert organiseert op 25 maart voor de eerste keer Wandelen vanuit het Zaeltje. “We vertrekken om 14.00 uur, inmiddels hebben de eerste deelnemers zich aangemeld.” Aldert woont samen met Els en zoon Ot sinds anderhalf jaar in de Hoofmanstraat. Niet schrikken, vroeger heeft hij bergen beklommen. “Lang geleden hoor, ik zou het nu niet meer doen.” Niets is zeker, want Aldert is een vrije geest, doet wat goed voelt, en in Els heeft hij zijn gelijke gevonden.

“Begin deze eeuw hadden we een koophuis in Amsterdam en allebei een goede baan, Els bij een designbureau en ik als jurist. Een prima leven, toch hebben we ons huis verkocht en zijn op reis gegaan.” Een wereldreis. Op 23 juni 2007 vertrokken ze vanaf Amsterdam CS en bijna twee jaar later kwamen Aldert en Els terug in Nederland, nadat ze 28 verschillende landen hadden bezocht. “Kijk, ons leven hangt op de ijskast. Aldert pakt schijnbaar willekeurig een paar foto’s.

“Tibet, Cambodja, Indonesië, Thailand, de Zijderoute hebben we gedaan, dit is Istanbul, Iran, Vietnam, de Chinese muur en kijk, Mount Everest, het base camp op ruim 5.000 meter. Fantastisch. Terug in Nederland zijn we weer in Amsterdam gaan wonen en aan ’t werk gegaan. Maar we konden niet aarden, een goede vriend had me daar bij vertrek al voor gewaarschuwd.” Twee jaar later zijn Aldert en Els terug naar Thailand gegaan. “Koh Samui een eiland in het zuiden. Een huisje aan ’t strand, de zee was op een paar meter.”

In Thailand bleek Els onverwacht zwanger te zijn. “Van Ot. Daar hadden we niet meer op gerekend, Els was 43. Een soort geschenk. We hebben acht jaar op Koh Samui gewoond, tot 2019. Heerlijk. Kijk, dit was ons uitzicht. Ot is op het strand opgegroeid. Een paradijs, toch wordt dat na verloop van tijd ook gewoon.” Terug naar Nederland en via Alkmaar zijn Aldert, Els en Ot in Rosehaghe geland. “Een tijdelijk huurcontract van zeven jaar. We staan ingeschreven en hopelijk kunnen we straks blijven.”

“Een fijn huis in een fijne buurt. We werken freelance en Ot geven we thuisonderwijs, daar zijn we in Thailand mee begonnen. Ja, we hebben hier een mooi leven. Of het zo blijft? Niets is voor de eeuwigheid, dat heeft het leven ons geleerd.” Meer weten over de buitenlandse avonturen van Aldert, Els en Ot? Kijk op hun travel blog wereldopreis.com of kom op 25 maart of een volgende laatste zaterdag van de maand om 14.00 uur naar het Zaeltje en loop mee met Aldert. Wie weet waar je terechtkomt…

Banner Image

‘Samen zijn
wij Rosehaghe’

Rosehaghe, een dorp in de stad met een eigen karakter. Met haar 138 eengezinswoningen, 2 bovenwoningen en een verenigingsgebouw is Rosehaghe een van de kleinste, zelfstandige woningbouwverenigingen in Nederland. Een unieke woongemeenschap, bestuurd door de bewoners zelf. Samen zijn wij Rosehaghe.