27 september 2022

Beste bewoners van Rosehaghe,

Een prachtige flyer kondigde voor zaterdag 24 september een burendag in Rosehaghe aan. Weer een prachtig initiatief georganiseerd door het programmateam van Stichting ’t Zaeltje. Even leek het er deze zaterdagmorgen op dat regen roet in het eten zou gooien maar rond 11.00 uur verscheen het zonnetje vanachter de wolken en kon deze op die manier nog meer glans geven aan dit feest, want dat zou het worden!

De Kopsstraat was voor dit doel voor een stuk afgesloten, en ter hoogte van het speelplekje werden een groot en iets kleiner springkussen opgeblazen, de kinderen stonden te trappelen om er in te springen. Er waren diverse leuke oud Hollandse spelletjes, en later op de middag was er een leuke speurtocht voor de kinderen uitgezet langs adressen in onze wijk.

De hele middag waren er veel jonge kinderen met hun ouders of opa’s en oma’s die allen genoten van de spelletjes het weer of een praatje met buurtgenoten. De rollatorrace die ook op het programma stond kon door te weinig belangstelling geen doorgang vinden, misschien maar goed ook want daar hadden nog wel eens ongelukken mee kunnen gebeuren, er wonen n.l. nogal wat fanatieke rollatorgebruikers in Rosehaghe 🙂

Ondertussen werden er in het Zaeltje voorbereidingen getroffen voor de gezamenlijke maaltijd. Voor het gebouw waren een aantal partytenten met tafels en banken geplaatst, binnen werden lange tafels prachtig gedekt en de ruimte versierd. Er was een grote toeloop van vaak jongere bewoners met jonge kinderen, Buiten werden de kinderen voorzien van een heerlijke pannenkoekenmaaltijd, die vonden gretig aftrek na zo’n inspannende middag, een jongetje riep: dit is m’n 7e pannenkoek al!

Dit jaar was er een fantastisch Italiaans buffet bereid door Peppe Sotgiu, deze jonge gast had voor bijna 70 mensen een heerlijk 5 gangen menu samengesteld en werd met tekst en uitleg geserveerd, een fantastische prestatie waarvoor veel waardering was. Op het eind was er nog een ontroerende speech van Hans Kuijt waarbij hij duidelijk maakte hoe belangrijk en bijzonder dit soort gelegenheden zijn voor onze buurt, er werd hier en daar een traantje weggepinkt.

Rond 21.00 uur kwam dit feestelijke samenzijn tot een einde en werd alles weer netjes opgeruimd. We zien terug op een prachtig geslaagde burendag waarbij ik namens het bestuur dank uitspreek voor de goede organisatie en de inzet van weer veel vrijwilligers en bewoners. Tot volgend jaar.

Met vriendelijke groet, Maarten Nelissen

De onderstaande foto’s zijn gemaakt door  Dick van Gijlswijk en Esmee, waarvoor dank!

 

Banner Image

‘Samen zijn
wij Rosehaghe’

Rosehaghe, een dorp in de stad met een eigen karakter. Met haar 138 eengezinswoningen, 2 bovenwoningen en een verenigingsgebouw is Rosehaghe een van de kleinste, zelfstandige woningbouwverenigingen in Nederland. Een unieke woongemeenschap, bestuurd door de bewoners zelf. Samen zijn wij Rosehaghe.