12 april 2022
Een mijlpaal is bereikt, alle bewoners zijn bezocht voor een zonnestroomcontract. Alle contracten zijn gemaakt. De verdeling van de stroom is ingesteld en iedereen heeft het gemerkt met de afschrijvingen op de betaalrekening. Het bedrag voor de geleverde kWh voor het jaar 2021 is afgeschreven en de termijnen van januari tot nu. Waarom is dat?

Je koopt een jaarhoeveelheid stroom in en betaalt in maandelijkse termijnen vanaf 1 januari 2022. Zo zal waarschijnlijk voor de nieuwe contracten, in april dan wel mei de betaling van een aantal maanden (jan feb maart en eventueel mei) ingehaald worden. Vandaar dat het maandelijks bedrag dan hoger zal zijn. De grootste opbrengst van zonnestroom zal in de maanden mei tot en met september zijn, vandaar.

Graag wil ik ook de aandacht voor verdrietig nieuws. Hoe het leven voortgaat en we afscheid nemen van buurtbewoners. Het begin van dit jaar in januari is onze oude voorzitter Wim Loerakker overleden. Wim was voorzitter toen ik hier kwam wonen in 1994 en heeft dit gedaan tot 2000. Hij heeft jaren voor de vereniging gewerkt met veel inzet en mooie en goede intenties. Onder zijn bestuur is gestart om de woningen te gaan renoveren. Wim werkte als ingenieur, toen bij Hoogovens, nu Tata steel. Met die instelling bestuurde hij ook de vereniging, zakelijk, verstandig en goed onderbouwd. Van nature zocht hij het compromis en hij kon ook duidelijk zijn. Wat ik van hem herinner was zijn mooie stem, zijn timbre waarmee hij kon overtuigen. Verdrietig dat ook hij overleden is. Onze condoleances gaan uit naar Ria.

Onlangs is Kees Stoute overleden, bewoner van de Merkmanstraat. Van buurtbewoners hoorde ik dat zijn kleindochter prachtig heeft gezongen. Hij was onderwijzer. Er woonden/wonen nogal wat onderwijzers in onze wijk. Politiemensen, onderwijzers, vele hebben een woning in onze wijk gevonden.

In april is Janny Klerk overleden. Samen met Bob woont ze op Anslijnstraat. Voor mij zijn ze een vaste verschijning. We wensen Bob veel steun en sterkte van zijn liefdevolle omgeving.

Zo gaat dat en voor de ouderen komen weer jonge mensen, zoals ik al eerder schreef, jonge mensen met jonge kinderen en een druk leven. Afgelopen jaar zijn er nieuwe bewoners gehuisvest op Anslijnstraat 7, 11, Kopsstraat 4, 22, 24 en Brouwerskade 61. Sommigen hebben permanent en sommigen een tijdelijk huurcontract. Het toedelen van een tijdelijk huurcontract gaat via een vaste procedure, overeengekomen met de gemeente Haarlem en Woonservice Haarlem. Wij, als bestuur, begrijpen dat daar wel eens vragen over zijn. We kunnen dat toelichten op de aankomende jaarvergadering, want dat kan weer.

De jongere bewoners betrekken we heel graag bij activiteiten om juist hen te ontlasten. Ik heb zelf het idee geopperd en uitgevoerd om op zaterdagochtend een cappuccino, croissant en kranten ochtend te organiseren. Ik weet nog goed hoe ik vroeg op het veld stond voor mijn kids en dan om 10.00 uur weer thuis, effe rust aan het hoofd. Nou nu kun je op een aangekondigde zaterdag naar ’t Zaeltje voor een cappuccino, croissant en een krant, alleen die gluten he en waar is de havermelk😂. De eerste keer 9 april was de opkomst best redelijk. We zijn aan het starten en het loopje moet er nog inkomen. De opzet is om door te gaan en ik blijf goede koffie serveren, met dank aan onze kwaliteit barista Friso, die mij instrueert.

Banner Image

‘Samen zijn
wij Rosehaghe’

Rosehaghe, een dorp in de stad met een eigen karakter. Met haar 138 eengezinswoningen, 2 bovenwoningen en een verenigingsgebouw is Rosehaghe een van de kleinste, zelfstandige woningbouwverenigingen in Nederland. Een unieke woongemeenschap, bestuurd door de bewoners zelf. Samen zijn wij Rosehaghe.