7 november 2022

In de vorige wijkkrant staat een ingezonden stuk van Emke Koops. Daarin gaat het ondermeer over de regenton, die zij in haar tuin heeft staan. Een goed waterreservoir in de zomer waarin we steeds vaker met langdurige periodes van droogte geconfronteerd worden. De bewonerscommissie herhaalt hierbij graag de oproep van Emke om een werkgroepje “regenton” op te richten.

Zijn er meer buurtbewoners die water op deze wijze willen opvangen? Aan welke voorwaarden moet plaatsing voldoen, hoe ga je met regenton om, helpt loodgieter Rosehaghe met aanpassing van de regenpijp? De bewonerscommissie zal in eerstvolgend overleg met bestuur dit onderwerp aankaarten.

Nog actueler dan waterbesparing is besparing op gebruik van gas en elektriciteit. Goede isolatie van woningen kan besparingen opleveren. Het bestuur heeft stappen ondernomen. Van dakisolatie en aanleg zonnepanelen plukken wij al de vruchten. In komende jaren staat de isolatie van vloeren op het programma.

Wat kan er op korte termijn met eenvoudige middelen gedaan worden? Voorschriften vanwege monumentenstatus van Rosehaghe woningen belemmeren eigen initiatieven van bewoners bv in het geval van raamisolatie. Dat wringt en bewonerscommissie bespreekt ook dit punt op eerstvolgend overleg. Maar er valt meer te doen met betrekking tot isolatie van woningen en daarmee energiebesparing.

Ook op dit gebied wil Emke Koops graag ideeën en adviezen met buurtbewoners delen. Emke is sinds kort gecertificeerd energiecoach. U kunt haar vragen om langs te komen en samen met u te kijken naar het energieverbruik in uw woning (houdt u jaarafrekening dan bij de hand). U krijgt een bespaarrapport en kunt kiezen uit handige bespaarproducten zoals ledlampen, radiatorfolie, tochtband of een waterbesparende douchekop tot een budget van €32.

Uw gemeente betaalt deze bespaarproducten en het bezoek, voor u is het geheel gratis. Het bezoek is eenmalig en vrijblijvend. Contact Emke Koops, Merkmanstraat 22 Telefoon 06-10838173 email emke.m-m@hotmail.com

Banner Image

‘Samen zijn
wij Rosehaghe’

Rosehaghe, een dorp in de stad met een eigen karakter. Met haar 138 eengezinswoningen, 2 bovenwoningen en een verenigingsgebouw is Rosehaghe een van de kleinste, zelfstandige woningbouwverenigingen in Nederland. Een unieke woongemeenschap, bestuurd door de bewoners zelf. Samen zijn wij Rosehaghe.