atum

29 november 2022

ijd

14.30 – 16.00

osten

Geen kosten p.p.

ocatie

Anslijnstraat 8

Miep Felix-Perquin heeft een bijzondere plaats ingenomen in de miniatuur wereld. Zij maakte poppen met karakter, maar bovendien specialiseerde zij zich in het vervaardigen van scènes uit de beroemde schilderijen van bijvoorbeeld Frans Hals, Rembrandt en Johannes Vermeer. In haar woonkamer staan behalve poppen en een poppenhuis, ook drie fraaie interieurs.

 

In de vroege 18de eeuw hadden een aantal rijke koopmans- en regentenfamilies uit Amsterdam een poppenhuis in hun bezit. 6 van deze mooie kabinetten zijn bewaard gebleven en te bewonderen in diverse musea in ons land. Sara Rothé, toenmalig eigenaar van onder andere de poppenhuizen uit het Frans Hals en het Kunstmuseum Den Haag, nodigde in die tijd welgestelde dames uit om in haar prachtige Amsterdamse grachtenhuis te vertellen over haar verzameling. Nu nodigt Miep u uit om in haar huis, Anslijnstraat 8, dinsdag 29 november om 14.30 uur, haar “Poppe Goed” te bekijken en te luisteren naar de geschiedenis van het poppenhuis uit het verleden en heden.

Aanmelden bij Miny Schrotenboer, tel. 023 534 08 60

Banner Image

‘Samen zijn
wij Rosehaghe’

Rosehaghe, een dorp in de stad met een eigen karakter. Met haar 138 eengezinswoningen, 2 bovenwoningen en een verenigingsgebouw is Rosehaghe een van de kleinste, zelfstandige woningbouwverenigingen in Nederland. Een unieke woongemeenschap, bestuurd door de bewoners zelf. Samen zijn wij Rosehaghe.